Home

Begeleide fiets- en wandeltochten in en om Amsterdam 
De beste manier om een stad als Amsterdam te leren kennen? Op de fiets of te voet natuurlijk, alleen of in een klein groepje! Want alleen dan kom je op plekken die je anders niet zou zien of waarbij je zou stilstaan. Zeker als je dat doet met een gids die de stad met haar leuke plekjes en haar geheimen kent.

Méér dan de highlights
Met Alternative Tours fiets en wandel je ook over de grachten, maar beleef je veel méér dan alleen die bekende highlights. Je krijgt bijvoorbeeld ook een rondleiding door het kleinste museum van Amsterdam. Kortom: Alternative Tours laat je het andere Amsterdam zien!

Combitour naar omliggend groene Amstelland
En je kunt ook verder kijken als je een combitour boekt naar het omliggende Amstelland. Daar hoor en zie je meer over de historie van Nederland en het ontstaan van Amsterdam.

Kleinschalig en authentiek         
Alternative Tours biedt kleine groepen een fiets- of wandelexcursie door de leukste en veelzijdigste stad van ons land. De gemiddelde groepsgrootte is 8 personen. We richten ons speciaal op families met kinderen, individuele privé-tours en bijvoorbeeld vriendengroepjes of kleine bedrijfsteams.

Over ons

Alternative Tours is een initiatief van Ingrid Bruin, een enthousiaste verhalenverteller en goed in het oproepen van sfeer: “Stel je voor hoe een Amsterdamse familie leefde in de gouden eeuw, rijk of arm. Hoe waren hun woonomstandigheden, en hoe zijn ze nu. Waarom zijn wij in Nederland zo gesteld zijn op onze fietsen en hoe is dat zo gekomen is….”

Wat betekenen de drie kruizen op de vlag van Amsterdam? Als er kinderen mee zijn op een alternative tour wordt er geteld hoe vaak ze die drie kruizen onderweg zien. En: “O ja, en hoe het nou zit met die koffieshops, daar vertel ik natuurlijk ook over!”

Welkom in Amsterdam!
Ingrid richt zich op kleine groepjes mensen, omdat ze dan beter kan inspelen op individuele wensen en vragen. “Zo is elke tour anders, persoonlijk. Tijdens het vertellen let ik goed op of iedereen in de groep het naar zijn of haar zin heeft. Want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste: ik wil dat mensen zich welkom voelen en dat ze een leuke tijd hebben.”

Reisgids
Ingrid was een aantal jaren reisgids op een Grieks eiland, en begon daarna vanuit fietsverhuur Ajaxbike in Amsterdam met het begeleiden van fietstochten en wandelingen in de stad. Dat is uitgegroeid tot Alternative Tours in Amsterdam, waarbij gastvrijheid en mooie verhalen voorop staan!